telehender

Bilo da imate farmu domaćih životinja, stovarište, veliko poljoprivredno domaćinstvo ili firmu koja se bavi izgradnjom, telehender može igrati važnu ulogu tokom izvođenja radova. Ova mašina sposobna je da utovari i do 4 tone, podižući teret i do neverovatnih 17 metara. Gotovo da nema tog zadatka koji ne može biti izvršen. S obzirom da poboljšava produktivnost, telehender može biti odlična investicija. 


Koliko je zastupljena prodaja telehendera u Srbiji

Pretražujući tržište putem internet sadržaja, možete uočiti da radne mašine koje imaju sposobnost da se kreću po neravnim terenima i podnose veliku težinu – jesu često ponuđene, ali i tražene jer odgovaraju različitim potrebama. Ukoliko se u google pretrazi usredsredite na „telehenderi na prodaju u Srbiji“, uočićete širok asortiman ponuđenih modela telehendera koje možete iznajmiti, kupiti kao nove ili polovne. 


Zašto je praktično kupiti polovni telehender 

Ponekad kupci oklevaju da se upuste u kupovinu sasvim nove radne opreme zbog visoke cene, a već korišćeni modeli bivaju sasvim dovoljna radna podrška. Polovni telehender odlično je i praktično rešenje samo onda kada je izvršena kompletna analiza svih delova mašine i kada ne postoji rizik od značajnih kvarova u mehaničkom sistemu koji mogu za popravku iziskivati veliku sumu novca. Polovni telehender sa dobrim pogonskim sklopom, hidraulikom, motorom koji ne curi, efikasnim sistemom kočenja, ispravnim ventilima i tako dalje, neće zahtevati značajno servisiranje niti naknadnu zamenu delova duži vremenski period. Dobar prodavac svojim potrošačima omogućiće pažnjiv pregled mašine kako bi rad uz polovni telehender mogao biti bezbedan i efikasan. Ipak, to je važna oprema i dragocen dodatak za svako kopanje, izvlačenje, podizanje, poravnjanje tla ili rad na visini. 


Polovni telehender – odabir i fokus

Polovna građevinska ili radna mašina, iako može biti korisna investicija, prilikom kupovine pojedine greške mogu vas koštati uloženog novca. Da biste odabrali kvalitetan polovni telehender trebate se fokusirati na nekoliko ključnih tačaka. Pre svega, važno je obratiti pažnju na stanje zaptivki, motora, ventila, hidrauličnog sistema i sistema za upravljanje kako biste utvrdili da li sve radi glatko ili je potrebna zamena delova usled postojanja neobičnih zvukova, curenja i znakova nepravilnog rada. Takođe, važno je pregledati komponente poput nosača, okvira i šasije kako biste utvrdili da li postoje kozmetičke štete poput pukotina, rđe ili proboja koji može uticati na performanse. Prilikom kupovine polovnog telehendera fokusirajte se na pouzdanost sedišta u kabini, stanje guma, ali i na sate korišćenja. Zatim, pitajte prodavca da li su već bili menjani određeni delovi ove građevinske i radne opreme jer ćete tako dobiti informaciju o originalnosti. Dobro je znati da li uz polovni telehender ide i neki rezervni deo jer je bez sumnje pomoćna oprema dodatni trošak. Informišući se o svemu bitnom – lakše ćete doći do odluke koji model polovnog telehendera da kupite. Ili zašto je bolje da ga ipak iznajmite. 


U kojim situacijama je ipak bolje iznajmiti telehender 

Ukoliko vam građevinska i radna oprema treba samo za kratkoročne radove, recimo one sezonske, i nemate dovoljno prostora u garaži za skladištenje mašine, onda je ipak bolje iznajmiti telehender. Time ćete smanjiti troškove servisiranja, zakupa prostora i neočekivanih popravki, a vaši radovi neće biti ništa manje produktivni. 
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Kada je bolje kupiti, a kad iznajmiti građevinske mašine?

Nadaleko su poznati jugoslovenski neimari. Velike srpske građevinske kompanije po celom svetu su po...

Stambeni prostori – izgradnja uz savremene mašine

Infrastrukturni razvoj u našoj zemlji deo je velikog broja planova, koji se razlikuju od jedn...

Bezbedno upravljanje viljuškarom 1

Povrede i nesreće na radu su česte. Neki poslovi su sami po sebi zahtevniji i postoji veći rizik ...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.