POLITIKA PRIVATNOSTI

Sajt http://www.sabdoo.rs je u vlasništvu kompanije Sab doo, Pariske komune 26, 11070 Novi Beograd-Srbija kao rukovaoca podacima o ličnosti. Za sve informacije možete nas kontaktirati putem email adrese office@sabdoo.rs, putem telefona na broj +381 11 2604 375;  ili na adresi Pariske komune 26, 11070 Novi Beograd-Srbija.

Naša kompanija razume koliko je privatnost podataka bitna i poštuje privatnost svih posetilaca web sajta i da prikuplja samo najosnovnije podatke potrebne za uspešno funkcionisanje web sajta i pružanje maksimalnog pozitivnog iskustva prilikom korišćenja vaših usluga. 

Kao potencijalne klijente, kompanija Sab doo želi da vas obavesti o tome kako će se vaši lični podaci koristiti i u koje svrhe, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. 

Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa politikom privatnosti našeg sajta. 

Korišćenjem ovog sajta dajete pristanak na politiku privatnosti i politiku privatnosti kolačića. Lice na koje se podaci odnose ima pravo da opozove pristanak u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. 

1.1 Vrste podataka koje prikupljamo

Podaci koje ćemo obrađivati su podaci koji se automatski prikupljaju i podaci koje nam Vi ostavljate prilikom korišćenja naših usluga, posete sajtu, prilikom ostavljanja komentara, podataka koje šaljete u vašem CV-u prilikom konkurisanja za rad u našoj kompaniji, a to podrazumeva sledeće:

  • ime i prezime;
  • naziv kompanije;
  • e-mail adresa;
  • broj mobilnog telefona;
  • Informacije koje odlučite da podelite sa nama, u Vašem upitu na našem kontakt formularu ili drugim putem,
  • Informacije koje odlučite da podelite sa nama tokom procesa prijave za radno mesto


Ukoliko nas kontaktirate putem mejl adrese office@sabdoo.rs ili podelite sa nama informacije tokom telefonskog razgovora, preko društvenih meža, tokom procesa prijave za radno mesto u našoj kompaniji, možemo Vam postaviti pitanja o Vašem profesionalnom životu koja mogu biti značajna za zaposlenje.

Mi koristimo Vaše lične podatke kako bismo uskladili Vaše veštine, iskustvo i obrazovanje sa specifičnim pozicijama koje nudi naša kompanija. Ove informacije se prosleđuju licima koja odlučuju o procesu zapošljavanja ili osobama uključenim u proces zapošljavanja, koje potom donose odluku o tome da li da Vas pozvati na razgovor. Prikupićemo dodatne informacije od Vas ukoliko budete pozvani na razgovor kao i u narednim fazama procesa.


1.2. Podaci koji se automatski prikupljaju. 

Naš sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na čvrsti disk Vašeg računara preko veb pregledača (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primer, oni se koriste da nam pomognu da razumemo Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na veb lokaciji, što nam omogućava da Vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu, te kolačići mogu prikupljati informacije kao što su IP adresa, vrsta uređaja, jedinstveni identifikacijski broj uređaja, vrsta pretraživača i šira geografska lokacija (npr. lokacija na nivou države ili grada).

Više informacija o kolačićima i načinu upotrebe i funkcionisanja je objašnjeno u LINK ,,ZA POLIIKA UPOTREBE KOLAČIĆA“.

1.3. Ukoliko ste kandidat za zaposlenje ili korisnik naših usluga, možemo prikupiti informacije o Vama i od trećih lica i na drugi način putem javno dostupnh podaka, informacija od agencija za zapošljavanje ili poslovnih partnera u cilju pružanja usluga u skladu sa zakonom.

2. Svrha prikupljanja i dalje obrade podataka

Vaši lični podaci kojisu definisani pod tačkom 1. Ovog obaveštenja, biće prikupljeni ukoliko iskažete interesovanje za kupovinu, rentiranje građevinskih mašina objavljenim na našem sajtu odnosno u ponudi naše kompanije, u skladu sa poslovnom delantošću naše kompanije, ili iskažete interesovanje za druge informacije od naše kompanije, konkurisanje za rad u našoj kompaniji, posetite naš sajt ili pošaljete poruku putem kontakt forme ili emaila. Svrha prikupljanja ličnih podataka jeste ostvarivanje kontakta ili poslovnog odnosa sa Vama, u vezi sa Vašim interesovanjem, i razumevanjem Vaših potreba. Vaši lični podaci će biti upotrebljeni isključivo u gorepomenute svrhe, osim ukoliko ispunjenje obaveza propisanih zakonom ne zahteva drugačije.

3. Način korišćenja podataka

Podaci koje nam dostavite koristiće se kroz prikupljanje, beleženje, kopiranje, pretraživanje, razvrstavanje, pohranjivanje, razdvajanje, menjanje, korišćenje, stavljanje na uvid, organizovanje, čuvanje i prilagođavanje prikupljenih podataka.

Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

  • Da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)
  • Da poboljšamo našu veb stranicu i usluge na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od Vas
  • Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu blogu)
  • Za slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vaše interesovanje, pored primanja povremenih vesti kompanija, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd. 
  • Za ugovaranje i realizaciju poslovnih odnosa sa Vama, ili za svrhe obrade prijava za rad u našoj kompaniji


4. Informacije o korisnicima podataka

Lične podatke ili bilo koju drugu informaciju koju korisnik podeli sa nama ne razmenjujemo sa trećim licima, osim ukoliko su deo procesa pružanja usluga. Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

5. Ugneždeni sadržaj

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili  to drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

6. Obaveznost i pravni osnov obrade podataka

Pravni osnov obrade podataka je Vaša saglasnost ili je prikupljanje i obrada podataka neophodna za izvršenje ugovora odnosno poslovnog odnosa zaključenog sa Vama, za preduzimanje radnji, na Vaš zahtev, pre zaključenja ugovora. Davanje saglasnosti za prikupljanje i obradu podataka je dobrovoljno i možete ga opozvati u svakom trenutku. U slučaju opoziva dužni ste da nadoknadite sve opravdane troškove i štetu koji nastanu u slučaju opoziva.

7. Vaša prava 

U skladu sa Zakonom, imate prava da na Vaš zahtev budete obavešteni vezano za obradu podataka, pravo na uvid u podatke koji se na Vas odnose kao i pravo da zahtevate njihovu kopiju. Pored navedenog, imate pravo da zahtevate ispravku, dopunu, ažuriranje, brisanje podataka, prenos kao i prekid i privremenu obustavu obrade.

Pravo na brisanje podataka imate ako:

  • svrha obrade nije jasno određena;
  • je svrha obrade izmenjena, a nisu ispunjeni uslovi za obradu za tu izmenjenu svrhu;
  • je svrha obrade ostvarena, odnosno podaci više nisu potrebni za ostvarivanje svrhe;
  • je način obrade nedozvoljen;
  • podatak spada u broj i vrstu podataka čija je obrada nesrazmerna svrsi;
  • je podatak netačan, a ne može se putem ispravke zameniti tačnim;
  • se podatak obrađuje bez pristanka ili ovlašćenja zasnovanog na zakonu i u drugim slučajevima kada se obrada ne može vršiti u skladu sa odredbama Zakona.

Pravo na prekid i privremenu obustavu obrade, imate ako ste osporili tačnost, potpunost i ažurnost podataka, kao i pravo da se ti podaci označe kao osporeni, dok se ne utvrdi njihova tačnost, potpunost i ažurnost.


Ako je zahtev lica na koje se podaci odnose očigledno neosnovan ili preteran, a posebno ako se isti zahtev učestalo ponavlja, rukovalac može da:

  • naplati nužne administrativne troškove pružanja informacije, odnosno postupanja po zahtevu;
  • odbije da postupi po zahtevu.

8. Ostale informacije bitne za obradu Vaših podataka

Vaši podaci će se obrađivati i čuvati dok postoji potreba i biće tretirani kao poverljive informacije. Pristup njima imaće samo lica koja, s obzirom na opis posla koji obavljaju, treba da budu upoznati sa Vašim podacima o ličnosti i to samo u obimu koji je neophodan za obavljanje njihovih poslova.

9. Mere zaštite

Sab doo će preduzeti odgovarajuće organizacione, tehničke i kadrovske mere kako bi zaštitilo Vaše podatke o ličnosti u skladu s važećim zakonima vezano za zaštitu podataka o ličnosti kao i standardima koji se primenjuju na polju obezbeđenja fizičke i elektronske sigurnosti podataka.

Vaši podaci o ličnosti će biti tretirani kao poverljive informacije. Pristup njima imaće samo lica koja, s obzirom na opis posla koji obavljaju u Društvu, treba da budu upoznati sa Vašim podacima o ličnosti ili lica neophodna za relazaciju poslovnog odnosa sa Vama i to samo u obimu koji je neophodan za obavljanje njihovih poslova.

10. Izmene naše Politike privatnosti


Zadržavamo pravo da ažuriramo ovu Politiku privatnosti s vremena na vreme, u cilju praćenja izmena u zakonodavstvu i tehničkih inovacija. Sve izmene stupaju na snagu momentom objavljivanja na Sajtu. Predlažemo Vam da periodično vršite uvid u našu Politiku privatnosti.

Ukoliko imamo vašu e-mail adresu, poslaćemo vam obaveštenje o tim promenama.


Ukoliko niste saglasni sa našom Politikom privatnosti, molimo Vas da odmah prestanete da koristite Sajt.


Ako smatrate da je došlo do povrede Vaših ličnih podataka ili kršenja Vaših prava, imate pravo da se obratite i Povereniku za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.


10. Ostalo

Ukoliko imate pitanja ili zahteve u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti naši kontakt podaci su

Sab doo.

Pariske komune 26 / I sprat, 11070 Novi Beograd

E-mail: office@sabdoo.rs

Broj telefona: +381 (11) 2604 375




SAGLASNOST

Ovim potvrđujem da sam pročitao/la i razumeo/la ovo obaveštenje o obradi podataka o ličnosti te ovim dajem saglasnost da SAB DOO može obrađivati moje podatke o ličnosti u skladu sa ovim obaveštenjem i važećim zakonima i propisima.


Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.