viljuskariJeste li nekada razmišljali da radite u transport ili da se bavite logistikom? Da i znate da postoje poslovi za koje je potrebna licenca za vožnju mašina?

No, ako vas interesuju transport i logistika, onda uz malo obuke možete stići do zaposlenja i dobre zarade. Veliki logistički centri danas pružaju brojne mogućnosti kada je posao u pitanju, pa bilo da želite da prevozite robu ili da radite u skladištu, sigurno će se naći neki posao za vas. Naime, jedno od traženih zanimanja jeste viljuškarista. Vožnja viljuškara deluje da je komplikovana, ali nije to u praksi baš tako.

Naime, velike logističke kompanije, proizvođači i industrijska preduzeća, ne samo širom naše zemlje, već i u Evropi zapošljavaju, s pravom možemo reći, armiju ljudi koja omogućava uslugu skladištenja, premeštanja opreme i materijala u skladištu, utovara i transporta robe.

Čuvanje robe u magacinima bilo bi mnogo teže da ne postoje mašine pomoću koje roba može sa jednog mesta da se premešta na drugo. Zbog toga važnu ulogu u logističkim centrima imaju i viljuškaristi čiji je posao da premeštaju, prevoze i utovaraju robe iz magacina dalje za transport.

Zamislite da ne postoje viljuškari kako bi prenošenje robe izgledalo. No, danas je rukovanje materijalima i robom mnogo jednostavnije, a samim tim i lakše za zaposlene.

Obuka za vozače viljuškara

Da bi se zaposleni odlično snašli kao vozači viljuškara, trebalo bi da prođu programe obuke i treninga. Uz licencu ili sertifikat, vozači vrlo lako mogu da dođu do zaposlenja, ali i do dobre zarade. A evo zašto bi trebalo proći obuku za vozača viljuškara.

Danas se počinju da se traže licencirani vozači koji poseduju sertifikat za rukovanje građevinskim mašinama. Najčešće poslodavci traže ovakve radnike kako bi se na vreme osigurali tokom izvođenja radova. Kada vozač prođe obuku i dobije licencu, poslodavac će u njegove sposobnosti i veštine imati više poverenja. Takođe, dobijanjem licence potvrđuje se da vozač poštuje propise i standarde i da ume da se prilagodi nepredviđenim situacijama i da ih na pravilan način reši.

Zašto je obuka za vožnju viljuškara važna?

Sve vreme govorimo da su viljuškari veoma korisni u magacinima i logističkim centrima, ali evo zašto je obuka za vožnju viljuškara od izuzetnog značaja. Viljuškari su posebno dizajnirani da prevoze ogromne terete u zatvorenim prostorima. Zbog toga se oblik, raspodela težine i veličina prilično razlikuju od većine drugih vozila. Vožnja bez pogona na viljuškama znatno se razlikuje od vožnje kada viljuškari prenose teret. Dodajte robe i videćete da će vožnja viljuškarom postati posebno izazovna. A da biste mogli da manevrišete ovom mašinom, neophodno je da posedujete posebne veštine koje se stiču vežbanjem i obukom.

Da biste bili obučeni za pravilno upravljanje viljuškarom morate da znate sledeće:

  • Kako se proverava oprema;

  • Kako manevrisati viljuškarem;

  • Kako kontrolisati teret.

Danas se lako mogu zaposliti i oni koji ne poseduju licencu za upravljanje viljuškarima, ali ako već postoji mogućnost zašto ne biste prošli obuku i sebi osigurali sigurno radno mesto, ako ne u Srbiji, onda bilo gde u Evropi gde se posebno traže licencirani rukovaoci građevinskim mašinama.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Građevinski kompresori i njihova upotreba

Jedna od često viđenih mašina na gradilištima jesu građevinski kompresori. Građevi...

SAB d.o.o. na 44. Međunarodnom sajamu građevinarstva

SAB d.o.o. - Jednostavna rešenja na dohvat rukeSAB d.o.o. je prva kompanija na domaćem tržištu k...

Preporučeni proizvodi
Visina podizanja 3,5m
Nosivost 2.500kg
Težina mašine 4.130kg
Visina podizanja 3,5m
Nosivost 3.000kg
Težina mašine 4.670kg
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.