Infrastrukturni razvoj u našoj zemlji deo je velikog broja planova, koji se razlikuju od jednog do drugog regiona. Za planinske predele koji teže turističkom razvoju, planovi se usmeravaju za infrastrukturu koja će tome doprineti. Sa druge strane, urbane sredine karakteriše drugačiji tok razvoja, i predviđena infrastruktura je nešto drugačija. 

Bez obzira na tip izgradnje i razvoja infrastrukture, postoji definisan bazični koncept za realizaciju, koji se sastoji iz više faza. To su: razvoj koncepta, priprema ugovora i dokumenata za tender, prikupljanje ponuda, konstrukcijski radovi, izvršenje raznih plaćanja i puštanje u funkciju. Svako izvođenje radova u oblasti građevinarstva imaju svoj tok, u kome je primarni korak razvoj detaljnog plana i dizajna, a tek onda sledi realizacija, najčešće od strane angažovanih izvođača i podizvođača radova. Nešto što je neophodno u izgradnji stambenih prostora, jeste dobijanje građevinske dozvole.  


Rokovi za završetak radova su ključni


Postavljeni vremenski okviri, kao krajnji rok za završetak stambene izgradnje moraju biti ispoštovani. Kako bi to bilo realno i izvodljivo, planiranje radova se podrazumeva. Izvođenje građevinskih radova vrši se uz savremenu tehnologiju – mašine. Ne samo da su bitne, već pojedini radovi bez njih ne mogu da se realizuju. 

Tu su makazaste platforme koje su  ujedno samohodne, koje odrađuju bitan deo posla, koji inače drugačije ne može uopšte da se uradi. Njihov značaj je zbog toga veoma veliki. Imaju veliku ulogu u izvođenju radova na spoljašnjosti, ali i unutrašnjosti objekta. Vrlo su korisne i efikasne za održavanje zgrada. 

Pored samohodnih makazastih platforimi, tu su i dizel teleskopski viljuškari, koji imaju jednostavno podešavanje svih operacija. Oni se koriste u svrhu prenošenja i podizanja tereta, i imaju kapacitete čak između 4.000 i 5.000 kilograma. Olakšavaju posao gradnje, ubzravaju radove i vrlo su efikasni, a daju komfor uz savremene kabine. Gorivo se troši u neznatnim količinama, vrlo su stabilni za upravljanje zahvaljujući visokom stožeru i težištu koje je nisko. Brza pokretljivost, kretanje u svim pravcima daju sjajne  mogućnosti za manipulisanje teretom bez obzira na radno okruženje. 

Izgradnja stambenih objekata na osnovu inovativnih mašina vrlo je olakšana. U kombinaciji sa odgovornim, organizovanim i ekspertnim pristupom svakom zadatku, radnici će biti preferirani od strane investitora, a radovi maksimalno ispoštovani sa stanovišta rokova, kvaliteta i ostvarenosti plana. 


Veliki obimi prodaje stanova uz kvalitetnu gradnju


Svaka izgradnja ima svoj krajnji cilj. U ovom slučaju, to je stvaranje vrednih nekretnina koje će biti namenjene prodaji. Ako samo i pogledamo u pretraživaču „prodaja stanova Novi Sad“, videćemo mnogo različitih zgrada, sa stanovišta stilova, dizajna, rasporeda, ali i uočljivog kvaliteta. Uglavnom se nekretnine upoređuju prema cenama u istim područjima. 

Cena je rezultat dejstva više različitih faktora. Pre svega, uticaj ekonomije kako u zemlji tako i u inostranstvu, kvalitet, odnos ponude i tražnje, lokacijski aspekti i kamatne stope. Na tržištu nekratnina ponuda je izraženija od tražnje, u nešto višem nivou. Posmatrano od 2017. godine, cene stanova su na najvišem nivou u odnosu na ranije periode. Cena zavisi od toga na koliko poželjnoj lokaciji se nalazi stambeni prostor, kao i da li je nekretnina uknjižena i pokrivena svim potrebnim papirima. Ipak, kvalitet izgradnje objekta nešto je što ostavlja prvi utisak na kupce. 

Procena kvaliteta zavisi od tipa zgrade – da li je u pitanju nova ili stara gradnja. Novoizgrađeni stanovi generalno imaju višu cenu od starijih, dok oni mogu dominirati ukoliko su na atraktivnim lokacijama. Visokom cenom rezultira pored lokacije i funkcionalno raspoređivanje prostorija. 

Prodaja stanova bez obzira na region ili grad može biti uspešna ukoliko se istaknu svi elementi koje zrače kvalitetom. Ukoliko se stan nalazi u zgradi koja je poznata po kvalitetu, uz upotrebu savremenih mašina i materijala, kao i poštovanje svih procedura i standarda, to je važno predočiti i potencijalnim kupcima. Sa stanovišta potrebnih ulaganja i renoviranja, kupci će biti zadovoljni kvalitetnim stanom, jer u tom slučaju nije neophodno brzo renoviranje i prostor će biti spreman za useljenje – bilo vlasnika ili stanara.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Kako mašine za rad na visinama povećavaju efektivnost rada?

Bilo koji posao da obavljate vrlo je važno da znate na koje načine možete povećati produktivnost...

Čemu služe telehendleri?

Građevinske mašine i odgovarajuća oprema za rad od izuzetne je važnosti za brojne infrastr...

Koje su mere zaštite pri izvođenju građevinskih radova?

Siguran i temeljan plan vodi do akcije, zar ne? Sa nama bi se složili i svi oni koji u deo građevi...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.