kompresori

Da bi se nešto izgradilo vrlo često tome mora da prethodi rušenje starih objekata… Građevinski kompresori tu stupaju na scenu, ali njihova snaga se ne koristi samo za demoliranje, već pomažu i na drugim poslovima.

Šta su to građevinski kompresori? Za kakve poslove se iznajmljuju? Kakve vrste postoje?

Pravilnim odabirom građevinske mašine posao će biti završen brzo, lako i jeftinije. Evo zašto se koriste kompresori u građevinarstvu.


Šta su to građevinski kompresori?

Reč je mašini koja u svom radu proizvodi vazduh visokog pritiska koja potom pneumatskim alatima daje snagu za rad. Na jednoj njenoj strani se nalazi ventil na koji se montira cev koja na kraju ima dodatke koji su neophodni za rad kao što je to npr. pištolj za farbanje.

Pored rušenja čvrstog materijala, građevinski kompresori se koriste i za farbanje zidova, plafona, metala, drveta… On olakšava ovaj posao, ubrzava ga i na taj način pojeftinjuje gradnju.

Kada su u pitanju građevinski kompresori iznajmljivanje je jedna od opcija i mnogo je češća nego kupovina.


Mali, srednji i veliki građevinski kompresori – razlike u kapacitetu

  • Mali građevinski kompresori

Najmanji među građevinskim kompresorima su snage između 1 i 5 m3/h. 

Svojom izduvnom snagom su odlični za farbanje površina. Rade po sistemu rasprskavanja boje koja se nalazi u rezervoaru pištolja i na ovaj način se mašinski mnogo lakše, brže i bolje pokrivaju velike površine.

Zidovi, plafoni, podovi…nisu prepreka za farbanje, sve će biti pokriveno bojom, jako brzo i kvalitetno.

  • Građevinski kompresori srednje jačine

Srednji kompresori se koriste i za razbijanje, ali manjeg obima, tamo gde se inače koriste pneumatske bušilice ili čekići. Kompresor daje snagu alatu koji dinamičkim putem razbija beton ili druge čvrste površine.

Odličan je za „finije“ radove, izbijanje pregradnih zidova ili rušenje delova betona, a da to ne utiče na ostatak građevine.

  • Veliki građevinski kompresori

Ovo su građevinski kompresori velike snage koji služe za obavljanje većih poslova za dubinsko bušenje, veće rušenje, uduvavanje optičkih kablova, za peskarenje, ali mogu i da daju jaču snagu i preciznost postojećim građevinskim mašinama.

Pored ove podele, građevinski kompresori se dele i na mobilne i nepokretne što takođe treba uzeti u obzir pri iznajmljivanju jer nisu svi modeli odgovarajući za svako gradilište.


Građevinski kompresori iznajmljivanje ili kupovina?

Kada su upitanju mašine koje se koriste za specifične poslove uvek je bolje iznajmljivanje nego kupovina. Ista situacija je i sa kompresorima. 

Ako su na poslu potrebni građevinski kompresori iznajmljivanje je često isplativije jer se na taj način mogu pribaviti vrste koje su adekvatnije za trenutni posao koji se izvodi. Retke su firme koje imaju svaki model građevinskih kompresora pa je mnogima povoljnije da građevinske kompresore iznajme za vreme izvođenje posla, a kada on ne treba prestaje obaveza plaćanja najma. Uz sve to, ne postoji ulaganje u održavanje i skladištenje mašine što snižava troškove amortizacije voznog parka.

Obratite se „Sab“ d.o.o. iz Beograda i na pravom mestu potražite odgovarajući model građevinskih kompresora, ali i mnoge druge mašine koje će olakšati građevinske radove

Nećete pogrešiti jer ćete po najpovoljnijim cenama pronaći odgovarajući model za svaki posao. Više o građevinskim kompresorima, kao i o izboru drugih građevinskih mašima možete potražiti na sajtu-https://www.sabdoo.rs/sr/.

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Želite da kupite polovni telehender – evo na šta treba da obratite pažnju

Bilo da imate farmu domaćih životinja, stovarište, veliko poljoprivredno domaćinstvo ili f...

Da li je upravljanje građevinskim mašinama tražen i dobro plaćen posao

Voleli biste imati dovoljno plaćen posao i svoj radni dan provoditi na otvorenom? Volite vožnju i ...

Građevinski kompresori i njihova upotreba

Jedna od često viđenih mašina na gradilištima jesu građevinski kompresori. Građevi...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.