električne makazaste platforme

Druga industrijska revolucija započinje otkrivanjem motora sa unutrašnjim sagorevanjem, a on svakako dobija svoje unapređenje pa se danas mahom koriste električni pogoni kao osnov za pokretanje mašina.

Mnoge kompanije ulažu u razvoj mašina koje koriste električni motor pošto on donosi velike uštede i pogodnosti korišćenja. Ima veliku primenu čak i u građevinarstvu jer su električne mašine jednako snažne kao i one sa klasičnim motorom, ali donose i neke nove prednosti.

Koje su prednosti električne mašine zbog čega se sve češće one koriste?

Mašine koje imaju električni motor koriste struju za pokretanje i imaju velike prednosti u mnogim situacijama. Ovo su neke od najvećih:

  • Visoka efikasnost pretvaranja električne u mehaničku energiju

Svaki motor koristi neku vrstu goriva za pokretanje i pretvaranje te energije u mehaničku, tj. pokretanje ostatka mašine i efikasan rad. Motor na električni pogon ima preko 90% iskorišćenost energije dok su dizel motori mnogo manje efikasni.

To znači da se kod električne mašine energija koja se uloži toliki se učinak ostvari, a kod dizel i benzijskih motora efikasnost mašine je dosta niža.

  • Zaštita životne sredine

Električni motor koristi električnu energiju koja pri radu ne emituje ugljen-dioksid ili druga isparenja pa su zato ovakve mašine najprihvatljivije za angažovanje na svim poslovima. Građevinski sektor emituju velika zagađenja, a sa električnim mašinama to je mnogo manje.

Kada su električni motori bazirani na čistoj, zelenoj energiji, električni motori su ekološki najprihvatljiviji za rad, lako se prilagođavaju svim uslovima i obezbeđuju izvođenje svih radova koji se obavljaju bez zagađenja.

  • Niski troškovi rada i održavanja

Električna energija je jeftinija od dizel ili benzina pa električne mašine donose uštede u svom radu. To se najviše vidi kod velikih potrošača - građevinskih mašina gde je na gradilištu neuporedivo jeftinije koristiti električne mašine nego one sa drugačijim pogonom.

Pored ove uštede, niži su i troškovi održavanja jer su električne mašine drugačije sastavljeni pa cela konstrukcija zahteva manje ulaganje što odgovara svim vlasnicima ovakvih mašina.

  • Lakoća upotrebe

Električni motori i električne mašine su jednostavni za upotrebu, električnu energiju je lako obezbediti, nema prekida u radu i uvek je dovoljno snage za angažovanje.

Od trenutka paljenja pa do prekidanja rada, električna mašina pruža stabilan rad i bez fluktuacija, nema problem sa radom ili dotokom goriva kao što se može dogoditi sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. To je više nego potrebno za visoko i niskogradnju.

  • Duži životni vek

Elektro-mašine imaju manju šansu za kvarove jer imaju manje pokretnih delova pa duže i traju.

Vlasnici mašina imaju interes da kupuju ovakve mašine jer donose velike uštede i uvek su spremne za rad i angažovanje.

Firme za uvoz i prodaju građevinskih mašina imaju veliki izbor električnih mašina

U Srbiji je građevinski sektor razvijen i u stalnom porastu obima radova pa firme koje se bave uvozom, najmom i prodajom građevinskih mašina u svakoj grupi imaju modele koji koriste električni pogon.

Kompanija Sab d.o.o. je prepoznala zahteve za opremom koja štiti životnu sredinu, radi bez problema, donosi jeftiniju gradnju i odgovara za sve namene. Zato u svom asortimanu nude i ovakve mašine.

Električne makazaste platforme su jedne od pravih primera kako nove tehnologije unapređuju postojeće mašine. Nova generacija na električni pogon su tiše, stabilnije u radu i odgovaraju i za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, a to je samo jedan od primera koliko su ovakve mašine korisne i dobro došle za sve vrste angažovanja.

Električni motori će nastaviti da pronalaze svoju dobru primenu u svim sferama naših života, a u građevinarstvu će se svaki model dodatno unapređivati i tako dobijati nove performanse i nove mogućnosti.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Kako da građevinske mašine i građevinska oprema bude spremna za zimske uslove?

Građevinska sezona traje tokom cele godine pa je neophodno da građevinska oprema bude servisirana ...

Najviše zgrade u Beogradu

Ako vas je nekada zanimalo koje su to najviše zgrade u Beogradu, koliko su visoke i gde se na...

SAB d.o.o. - glavni distributer Generac svetlosnih tornjeva

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je SAB Doo postao ovlašćeni distributer poznatog proizvođa...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.