električne makazaste platforme

Druga industrijska revolucija započinje otkrivanjem motora sa unutrašnjim sagorevanjem, a on svakako dobija svoje unapređenje pa se danas mahom koriste električni pogoni kao osnov za pokretanje mašina.

Mnoge kompanije ulažu u razvoj mašina koje koriste električni motor pošto on donosi velike uštede i pogodnosti korišćenja. Ima veliku primenu čak i u građevinarstvu jer su električne mašine jednako snažne kao i one sa klasičnim motorom, ali donose i neke nove prednosti.

Koje su prednosti električne mašine zbog čega se sve češće one koriste?

Mašine koje imaju električni motor koriste struju za pokretanje i imaju velike prednosti u mnogim situacijama. Ovo su neke od najvećih:

  • Visoka efikasnost pretvaranja električne u mehaničku energiju

Svaki motor koristi neku vrstu goriva za pokretanje i pretvaranje te energije u mehaničku, tj. pokretanje ostatka mašine i efikasan rad. Motor na električni pogon ima preko 90% iskorišćenost energije dok su dizel motori mnogo manje efikasni.

To znači da se kod električne mašine energija koja se uloži toliki se učinak ostvari, a kod dizel i benzijskih motora efikasnost mašine je dosta niža.

  • Zaštita životne sredine

Električni motor koristi električnu energiju koja pri radu ne emituje ugljen-dioksid ili druga isparenja pa su zato ovakve mašine najprihvatljivije za angažovanje na svim poslovima. Građevinski sektor emituju velika zagađenja, a sa električnim mašinama to je mnogo manje.

Kada su električni motori bazirani na čistoj, zelenoj energiji, električni motori su ekološki najprihvatljiviji za rad, lako se prilagođavaju svim uslovima i obezbeđuju izvođenje svih radova koji se obavljaju bez zagađenja.

  • Niski troškovi rada i održavanja

Električna energija je jeftinija od dizel ili benzina pa električne mašine donose uštede u svom radu. To se najviše vidi kod velikih potrošača - građevinskih mašina gde je na gradilištu neuporedivo jeftinije koristiti električne mašine nego one sa drugačijim pogonom.

Pored ove uštede, niži su i troškovi održavanja jer su električne mašine drugačije sastavljeni pa cela konstrukcija zahteva manje ulaganje što odgovara svim vlasnicima ovakvih mašina.

  • Lakoća upotrebe

Električni motori i električne mašine su jednostavni za upotrebu, električnu energiju je lako obezbediti, nema prekida u radu i uvek je dovoljno snage za angažovanje.

Od trenutka paljenja pa do prekidanja rada, električna mašina pruža stabilan rad i bez fluktuacija, nema problem sa radom ili dotokom goriva kao što se može dogoditi sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. To je više nego potrebno za visoko i niskogradnju.

  • Duži životni vek

Elektro-mašine imaju manju šansu za kvarove jer imaju manje pokretnih delova pa duže i traju.

Vlasnici mašina imaju interes da kupuju ovakve mašine jer donose velike uštede i uvek su spremne za rad i angažovanje.

Firme za uvoz i prodaju građevinskih mašina imaju veliki izbor električnih mašina

U Srbiji je građevinski sektor razvijen i u stalnom porastu obima radova pa firme koje se bave uvozom, najmom i prodajom građevinskih mašina u svakoj grupi imaju modele koji koriste električni pogon.

Kompanija Sab d.o.o. je prepoznala zahteve za opremom koja štiti životnu sredinu, radi bez problema, donosi jeftiniju gradnju i odgovara za sve namene. Zato u svom asortimanu nude i ovakve mašine.

Električne makazaste platforme su jedne od pravih primera kako nove tehnologije unapređuju postojeće mašine. Nova generacija na električni pogon su tiše, stabilnije u radu i odgovaraju i za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, a to je samo jedan od primera koliko su ovakve mašine korisne i dobro došle za sve vrste angažovanja.

Električni motori će nastaviti da pronalaze svoju dobru primenu u svim sferama naših života, a u građevinarstvu će se svaki model dodatno unapređivati i tako dobijati nove performanse i nove mogućnosti.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Mašine za rad na visinama sa korpom

Kada su u pitanju mašine za rad na visinama sa korpom važno je znati da ovakvih mašina ima više ...

Koje su to mašine neophodne na građevini?

Na građevini pored radnika su vrlo bitne i građevinske mašine koje imate. Da li su ispravne...

Paletni regali i viljuškari – neophodan duo za svako skladište

Velika većina preduzeća ima potrebu skladištenja robe koja se prodaje, a da bi sve bilo lak...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.