Ništa ne mora da bude tako komplikovano kao što izgleda, ukoliko se samo malo posvetite određenoj temi. Ako ste detaljni, perfekcionista i želite da sve prođe u najboljem mogućem redu kada su neki radovi u pitanju, onda ćete se sigurno pre bilo kakvih radova, dobro informisati o svim mogućnostima.To bi trebalo da bude slučaj i kada birate mašine za rad na visinama. Kada kažete "mašina za rad na visinama" ne misli se samo na jedan tip mašine. Postoji mnogo vrsta, koje su zapravo namenjene za različite vrste radova i zato treba da znate koje sve postoje, kako biste znali šta će vama u određenom trenutku biti potrebno.

Samohodne teleskopske korpe 

Jedna od najčešćih primera mašine za rad na visinama jeste samohodna teleskopska korpa. Ono što je karakteristično za ovu vrstu jeste da njihov krak nije fleksibilan, već postoji mogućnost pomeranja samo krajnjeg dela. Radna korpa može da ima nekoliko položaja i isto tako može da bude i u horizontalnom položaju. Na kraju važno je da znate kada možete da koristite ovaj tip mašine za rad na visinama. 

Uglavnom se koriste kada su u pitanju montažni i građevinski radovi, za radove u vezi sa postavljanjem inžinjerske mreže. Mogu da se koriste i kada su u pitanju naftna postrojenja. Takođe se koriste kada su spoljni radovi u pitanju.

Samohodne zglobne dizel korpe 

Vrlo slična vrsta mašina za rad na visinama jeste i samohodna zglobna korpa. Ona je vrlo fleksibilna i to je njena najveća prednost. Ima dugački zglobni krak i to upravo omogućava ovoj mašini da dospe do teško dostupnih mesta. Ono što ovu mašinu za rad na visinama karakteriše jeste i manja nosivost, međutim, to nikako ne bi trebalo da predstavlja problem. I ova vrsta mašine se može koristiti kada su u pitanju montažni, građevinski radovi, kao i u naftnim postrojenjima. Vrlo je važno da znate da se ovaj tip mašine za rad na visinama koristi kada su u pitanju prilično velike radne visine.

Samohodne zglobne električne korpe 

Ovaj tip mašina za rad na visinama ima slične karakteristike kao i prethodni. Naime, upotrebljava se za ona mesta kojima je teško pristupiti, upotrebljava se kada su velike visine u pitanju. Ipak, postoje i karakteristike po kojima se ovaj tip mašine razlikuje. Na primer, ovaj tip mašine za rad na visinama se koriste za unutrašnje radove. Koriste se u fabrikama, koriste se u raznim drugim zatvorenim prostorima, sportkim halama i slično. Dobra stvar kod ovih mašine jeste i to što je prilikom rada ne proizvode buku i prilično su tihe.

Dizel i električne platforme 

Samohodne platforme se koriste u situacijama gde se obavljaju pristupačniji radovi, odnosno gde je lako prići određenoj tački. Mogu da se koriste i na malim i na velikim visinama. Dizel platforme se koriste kada su u pitanju spoljašnji radovi i kada su u pitanju teži radovi. Električne platforme se koriste za unutrašnje ardove, supermarkete, skladišta, fabrike i slično.

Dizel teleskopski viljuškari 

Funkcija viljuškara je malo drugačija, ali se i oni i te kako koriste. Oni se uglavnom koriste za neravne terene ili kada gradilište i nije tako veliko ili ima mnogo malo slobodnog prostora.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Želite da kupite polovni telehender – evo na šta treba da obratite pažnju

Bilo da imate farmu domaćih životinja, stovarište, veliko poljoprivredno domaćinstvo ili f...

Mašine koje se koriste pri izgradnji stambenih zgrada

Master planovi Republike Srbije predviđaju razvoj infrastrukture u određenim regionima u državi. ...

Paletni regali i viljuškari – neophodan duo za svako skladište

Velika većina preduzeća ima potrebu skladištenja robe koja se prodaje, a da bi sve bilo lak...

Preporučeni proizvodi
Visina podizanja 22,32m
Nosivost 230kg
Težina mašine 12.519kg
Visina podizanja 10,97m
Nosivost 230kg
Težina mašine 7.100kg
Visina podizanja 20,47m
Nosivost 230kg
Težina mašine 10.455kg
Visina podizanja 17,81m
Nosivost 230kg
Težina mašine 7.650kg
Visina podizanja 12,7m
Nosivost 454kg
Težina mašine 4.392kg
Visina podizanja 17,2m
Nosivost 907kg
Težina mašine 7.407kg
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.