Nadaleko su poznati jugoslovenski neimari. Velike srpske građevinske kompanije po celom svetu su pokazivale šta znaju, a naši stručnjaci su se isticali znanjem i veštinama kako u zemlji, regionu tako i u inostranstvu. Pamte se i primeri kada su jedino naše građevinske kompanije htele da rade zahtevne projekte, pa su infrastrukturni i građevinski projekti nicali i u Evropi i u Africi, ali i u Aziji.

No, beše to neko davno vreme. Velike Jugoslavije više nema, a sve je manje i građevinskih kompanija koje smeju da se uhvate u koštac sa zahtevnim infrastrukturnim projektima. Ipak, još uvek ima neki kompanija koje sećaju na uspehe iz prošlih vremena, a zahvaljujući svojim stručnjacima, znanju i iskustvu naši građevinci konkurišu evropskim kompanijama i traže mesto na međunarodnom tržištu. A kakvo je stanje sa domaćim tržištem?

E pa zna se da je građevinska industrija jedna od glavnih pokretača privrede Srbije i značajno utiče na razvoj zemlje. U okviru proizvodnog procesa angažuje oko 40 privrednih delatnosti, a ima i značajno učešće u strukturi izvoza. Sa novim milenijumom počele su stvari malo da se menjaju, jer je tokom devedesetih čitava privreda naše zemlje, a samim tim i građevinska industrija bila u stagnaciji.

Građevinarstvo u Srbiji danas

Ipak, sa novom ekonomskom krizom ponovo počinju da se komplikuju stvari, poslovi počinju da zastaju, a stanogradnje je bilo sve manje. Sve je manje bilo dobrih majstora, a oni vrhunski stručnjaci počeli su da traže bolje uslove za rad i zaradu u inostranstvu. Dodatne probleme doneal je siva ekonomija, ali sve je počelo nekako da dobija drugačiji tok.

No, naše znanje i iskustvo u građevinarstvu se ne zaboravlja tako lako. Još uvek ima malih i srednjih preduzeća koje se bore za malo zarade na domaćem tržištu, a uglavnom su naše kompanije danas postale podizvođači.

Nekada glavni izvođači, a danas većina domaćih građevinskih kompanija je produžena ruka koja se bori za malo zarade kako bi mogla da konkuriše za bolje plaćene poslove. A uglavnom sve manje građevinske kompanije se trude da budu kompletno opremljene za rad. Nekada im nedostaje neka mašina, pa je iznajme, ali u svakom slučaju izvođači građevinskih radova se snalaze i ipak uspevaju da profitiraju u svojoj zemlji.

A da li je zarada veća kada se mašine iznajmljuju ili kada se kupuju?

Jasno je da se u kupovinu građevinske mašine mora uložiti. Nekoliko hiljada evra najmanje košta polovna građevinska mašina, pa kada se uzme u obzir obim i zahtevnost nekog posla, onda je bolje imati adekvatne mašine za rad.

Naravno, neki posao će biti lakši, pa nećete imati priliku da tražite mašinu više kako biste ispunili zahteve naručioca posla. A u nekim situacijama više će se isplatiti da građevinske mašine iznajmite. Evo i zašto.

Zašto je bolje iznajmiti mašine za rad na visinama?

Kada su vam ponuđeni radovi na manjim ili većim visinama, a vaša firma ne poseduje mašine za rad u takvim uslovima, onda je najbolje da iznajmite mašine za rad na visinama. Takođe, ukoliko vam je bezbednost na prvom mestu, onda su ove ove mašine najbolje rešenje i pouzdan izbor.

Osim bezbednosti i zaštite na radu, važna je preciznost prilikom obavljanja posla na visinama. E u takvim uslovima najbolje se pokažu mašine za rad na visinama. Čak i ako niste imali u planu da ih iznajmite, znate šta vam je činiti ukoliko imate neki zahtevan radni zadatak pred sobom. Kontaktirajte nas za više informacija vezano za iznajmljivanje mašina.

Građevinski radovi zahtevaju mašine za rad na visinama!

Iako vam se čini da to i nije baš tako, građevinski radovi retko kada ne podrazumevaju rad na visini. Uglavnom svi građevinski radovi moraju da budu sprovedeni na adekvatan način kako bi sredina i uslovi za rad bili bezbedni i prilagođeni radnicima. Pre početka nekog posla najpre proverite koje sve obaveze treba da završite i koliko su poslovi zahtevni kako biste znali šta vam je sve neophodno od opreme i kako biste mogli na vreme da uključite mašine koje će vam olakšati izvođenje određenih radova.

Bez obzira da li je reč o maloj ili velikoj visini, najvažnije je da sve prođe kako je planirano, bez nekih nepredviđenih situacija, a ako izaberete adekvatne mašine za rad, onda ne morate da brinete da li će se nešto neplanirano desiti, jer zahvaljujući ovim mašinama bezbednost će biti na visokom nivou.

Izgradnja velikih sportskih hala i fabrika

Prilikom izgradnje velikih infrastrukturnih objekata neophodno je imati određene građevinske mašine koje će vam pomoći da što brže i kvalitetnije obavite posao. To se naravno odnosi i na radove koji su veoma zahtevni, pogotovu prilikom izgradnje velikih stambenih i industrijskih, pa i sportskih objekata. E u tim situacijama najbolje bi bilo da postoji nekoliko osnovnih mašina koje građevinska firma ima, a sve dodatne mašine mogu se lako iznajmiti. Pogledajte izbor mašina na pridaju preko linka.

Svi izvođači radova koji su se susreli sa zahtenim projektima i objektima znaju šta znači imati adekvatnu opremu za rad i realizaciju posla. U situacijama koje zahtevaju i određene mašine za rad na visinama, a vaša građevinska firma to nema, onda ih brzo i lako možete iznajmiti. Time ćete značajno uštedeti i kada je reč o finansijama, ali i o vremenu, jer će posao brzo i lako biti obavljen, a samim tim i ispoštovan rok za završetak radova.

Izvođenje radova na malim i velikiim visinama

Ako ste preuzeli posao in a skučenom prostoru se od vas očekuje da sve obavite perfektno, onda će vam pomoći mašine za rad na visinama. One često služe kao pomoćna sredstva, a zbog manjeg obima i prostora koji im je potreban za rad lako se koriste na manjim površinama i za rad u manjim objektima.

A kada je o radovima na većim visinama reč, onda je nephodno koristiti mašine za rad na visinama. U tim sitacijama nema drugog rešenja, jer jedino ako posedujete adekvatnu opremu moći ćete brzo i efikasno da obavite sve radne zadatke koje ste preuzei na sebe.

U svakom slučaju koji god posao da je u pitanju, jedno je sigurno. Bez mnogo opterećenja uz dobar i profesionalan stručni kadar i kvalitetne mašine i opremu za rad posao će biti završen na vreme, a i investitor i vlasnik građevinske firme biće zadovoljni.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Najviše zgrade u Beogradu

Ako vas je nekada zanimalo koje su to najviše zgrade u Beogradu, koliko su visoke i gde se na...

Koje su to mašine neophodne na građevini?

Na građevini pored radnika su vrlo bitne i građevinske mašine koje imate. Da li su ispravne...

Da li je upravljanje građevinskim mašinama tražen i dobro plaćen posao

Voleli biste imati dovoljno plaćen posao i svoj radni dan provoditi na otvorenom? Volite vožnju i ...

Preporučeni proizvodi
Visina podizanja 22,32m
Nosivost 230kg
Težina mašine 12.519kg
Visina podizanja 26,38m
Nosivost 230kg
Težina mašine 15.559kg
Visina podizanja 7,79m
Nosivost 227kg
Težina mašine 1.312kg
Visina podizanja 11,68m
Nosivost 320kg
Težina mašine 2.870kg
Visina podizanja 17.9m
Nosivost 4000kg
Težina mašine 13300kg
Visina podizanja 3,5m
Nosivost 2.500kg
Težina mašine 4.130kg
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.