Master planovi Republike Srbije predviđaju razvoj infrastrukture u određenim regionima u državi. A od samog regiona zavisi kakva će infrastruktura biti. Tako, na primer, na planinama je predviđen razvoj turizma i iskorišćavanje turističkog potencijala. U urbanim krajevima je situacija nešto drugačija. Iako je svaka geografska lokacija specifična, na skoro svim lokalitetima slični su osnovni koncepti konstrukcije.

A u okviru procesa izgradnje bilo kojeg objekta postoji nekoliko faza. To su sledeće faze:

  • Konceptualizacija;

  • Pripremanje ugovora i tenderske dokumentacije;

  • Prikupljanje ponuda;

  • Konstrukcija;

  • Plaćanje;

  • Puštanje u rad.

Svi građevinski radovi počinju planiranjem i dizajniranjem, a onda se to sve sprovodi u praksi. A da bi krenula izgradnja stambene zgrade, onda je neophodno da se pribavi građevinska dozvola, obezbede podizvođači i urade finalni nacrti.

Uglavnom, izvođač može da izvodi radove sam, ali se sve češće uzimaju podizvođači.

Moraju se poštovati rokovi za završetak gradnje!

Da bi se građevinski radovi završili u roku  neophodno je dobro isplanirati radove i realizovati ih u tačno određenom periodu. Prilikom izgradnje stambenih prostora bez građevinskih mašina nije moguće zamisliti radove. Tako na primer, samohodne makazaste platforme i te kako završavaju posao, jer pojedini radni zadaci ne mogu drugačije da se obave.

Veoma su korisne i efikasne upravo ove samohodne makazaste platforme. Pogodne su za rad ne samo na spoljašnjim radovima, već su odlične i za unutrašnje radove, ali se samohodne makazaste platforme mogu koristiti i za održavanje stambenih objekata.

Dizel teleskopski viljuškari su odlični, jer su velike nosivosti koja ide od 4000 do 5000 kg. Pogodni su, jer im je mala potrošnja goriva, a visok stožer i nisko ttežište pružaju vozaču dobru stabilnost i odličnu orijentaciju na radnom mestu. Prednost dizel teleskopskih viljuškara jeste lako podesiva konzola za operatera i ergonomski dizajnirana kabina.

Zahvaljujući dobroj organizaciji posla, vrednim radnicima i odličnoj mehanizaciji svi ozbiljni investitori će radove završiti u roku. A da bi se to i desilo, sve mora unapred detaljno da se isplanira i onda problema sa završetkom stambene zgrade neće biti.

Kvalitet gradnje i prodaja stanova

Da bi se pravilno procenila vrednost nekretnine, neophodno je najpre uporediti vrednosti nekretnina koje su slične i koje se nalaze u okolini. A kako se cena formira?

Nekoliko faktora određuje cenu, a među najvažnijima se izdvajaju ekonomski faktori na domaćem i međunarodnom tržištu, kvalitet gradnje, visina kamatnih stopa, potražbja, ali i lokacija nekretnine.

Da li ste obratili pažnju na trenutno stanje na tržištu nekretnina?

Veća je ponuda od potražnje, a u poslednje tri godine cena stanova nikada skuplja nije bila. Posebno se obraća pažnja na lokaciju, uknjiženost, ali i na strukturu i orijentaciju nekretnine. Međutim, posebno je važno proceniti kvalitet gradnje.

Uvek je skuplja novogradnja nego stanovi u starijim zgradama. Međutim, visoko se kotiraju i stari stanovi koji su na dobrim lokacijama i koji imaju dobar raspored prostorija. Zato je prodaja stanova, posebno ovih starijih dobro lociranih veća, ali treba uzeti u obzir i kvalitet gradnje.

Ako prodajete stan u zgradi koja važi za kvalitetnu, jer su korišćeni vrhunski materijali, a ujedno su građeni po najvišim standardima, obavezno to i naglasite. Kvalitet gradnje je kupcima važan, jer onda neće morati mnogo novca da ulažu u renoviranje, a to dalje podrazumeva da na useljenje neće čekati dugo.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Samohodne makazaste platforme za građevinske radove

Samohodne makazaste platforme su pogodne za unutrašnje i spoljašnje građevinske radov...

Važnost dizalica pri realizaciji visinskih poslova

Svaki posao koji zahteva korišćenje određenih mašina, predodređen je da se odradi u...

Mašine za rad na visinama sa korpom

Kada su u pitanju mašine za rad na visinama sa korpom važno je znati da ovakvih mašina ima više ...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.