Master planovi Republike Srbije predviđaju razvoj infrastrukture u određenim regionima u državi. A od samog regiona zavisi kakva će infrastruktura biti. Tako, na primer, na planinama je predviđen razvoj turizma i iskorišćavanje turističkog potencijala. U urbanim krajevima je situacija nešto drugačija. Iako je svaka geografska lokacija specifična, na skoro svim lokalitetima slični su osnovni koncepti konstrukcije.

A u okviru procesa izgradnje bilo kojeg objekta postoji nekoliko faza. To su sledeće faze:

  • Konceptualizacija;

  • Pripremanje ugovora i tenderske dokumentacije;

  • Prikupljanje ponuda;

  • Konstrukcija;

  • Plaćanje;

  • Puštanje u rad.

Svi građevinski radovi počinju planiranjem i dizajniranjem, a onda se to sve sprovodi u praksi. A da bi krenula izgradnja stambene zgrade, onda je neophodno da se pribavi građevinska dozvola, obezbede podizvođači i urade finalni nacrti.

Uglavnom, izvođač može da izvodi radove sam, ali se sve češće uzimaju podizvođači.

Moraju se poštovati rokovi za završetak gradnje!

Da bi se građevinski radovi završili u roku  neophodno je dobro isplanirati radove i realizovati ih u tačno određenom periodu. Prilikom izgradnje stambenih prostora bez građevinskih mašina nije moguće zamisliti radove. Tako na primer, samohodne makazaste platforme i te kako završavaju posao, jer pojedini radni zadaci ne mogu drugačije da se obave.

Veoma su korisne i efikasne upravo ove samohodne makazaste platforme. Pogodne su za rad ne samo na spoljašnjim radovima, već su odlične i za unutrašnje radove, ali se samohodne makazaste platforme mogu koristiti i za održavanje stambenih objekata.

Dizel teleskopski viljuškari su odlični, jer su velike nosivosti koja ide od 4000 do 5000 kg. Pogodni su, jer im je mala potrošnja goriva, a visok stožer i nisko ttežište pružaju vozaču dobru stabilnost i odličnu orijentaciju na radnom mestu. Prednost dizel teleskopskih viljuškara jeste lako podesiva konzola za operatera i ergonomski dizajnirana kabina.

Zahvaljujući dobroj organizaciji posla, vrednim radnicima i odličnoj mehanizaciji svi ozbiljni investitori će radove završiti u roku. A da bi se to i desilo, sve mora unapred detaljno da se isplanira i onda problema sa završetkom stambene zgrade neće biti.

Kvalitet gradnje i prodaja stanova

Da bi se pravilno procenila vrednost nekretnine, neophodno je najpre uporediti vrednosti nekretnina koje su slične i koje se nalaze u okolini. A kako se cena formira?

Nekoliko faktora određuje cenu, a među najvažnijima se izdvajaju ekonomski faktori na domaćem i međunarodnom tržištu, kvalitet gradnje, visina kamatnih stopa, potražbja, ali i lokacija nekretnine.

Da li ste obratili pažnju na trenutno stanje na tržištu nekretnina?

Veća je ponuda od potražnje, a u poslednje tri godine cena stanova nikada skuplja nije bila. Posebno se obraća pažnja na lokaciju, uknjiženost, ali i na strukturu i orijentaciju nekretnine. Međutim, posebno je važno proceniti kvalitet gradnje.

Uvek je skuplja novogradnja nego stanovi u starijim zgradama. Međutim, visoko se kotiraju i stari stanovi koji su na dobrim lokacijama i koji imaju dobar raspored prostorija. Zato je prodaja stanova, posebno ovih starijih dobro lociranih veća, ali treba uzeti u obzir i kvalitet gradnje.

Ako prodajete stan u zgradi koja važi za kvalitetnu, jer su korišćeni vrhunski materijali, a ujedno su građeni po najvišim standardima, obavezno to i naglasite. Kvalitet gradnje je kupcima važan, jer onda neće morati mnogo novca da ulažu u renoviranje, a to dalje podrazumeva da na useljenje neće čekati dugo.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Sve što treba da znate o vožnji viljuškara

Jeste li nekada razmišljali da radite u transport ili da se bavite logistikom? Da i znate da ...

Bezbedno upravljanje viljuškarom 1

Povrede i nesreće na radu su česte. Neki poslovi su sami po sebi zahtevniji i postoji veći rizik ...

Kada i zašto je neophodno obaviti servis građevinskih mašina?

Redovan servis građevinskih mašina je važan deo poslovanja svake firme jer se na ovaj nači...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.