građevinski poslovi

Građevinska sezona traje tokom cele godine pa je neophodno da građevinska oprema bude servisirana pravilno i pripremljena za sve uslove koje donosi zima.

I telehender koji ima kabinu i makazasta platforma koja je nema moraju proći proveru i dodatno održavanje pre prvih promena temperature i većih padavina. Sada je najbolje vreme da se mašine adekvatno obezbede tako da bi funkcionisale i tokom najvećih vremenskih izazova.

Građevinski poslovi se rade i tokom zime

Građevinska sezona ne staje ni tokom zime i čak šta više, mnogi koriste upravo ovo vreme da izvedu spoljašnje radove na visokogradnji koji su bučni i smetaju kada su meseci topliji i više je ljudi napolju.

Da bi se građevinski poslovi izveli i svi na gradilištu bili bezbedni postoje neki opšti saveti koji mogu da pomognu da svi tipovi građevinske opreme budu spremni i za sneg i za rad na mrazu.

  • Sve servise i popravke treba uraditi pre zimske sezone

Građevinska oprema mora biti potpuno ispravna da bi bila pouzdana na gradilištu tokom cele godine, a naročito kada su napolju niske temperature i snežne padavine.

Sve dotrajale delove treba zameniti, proveriti konstrukciju, kočnice i sve druge elemente koji mogu da imaju većih problema tokom zime ili kvarove na niskim temperaturama. I kod telehendera i makazaste platforme treba proveriti hidrauliku za podizanje, a kod viljuškara i sličnih mašina koje nemaju veliki teleskopski bum i ne podižu veći teret na velike visine je važno pregledati ostali sistem opreme.

  • Priprema mašine za zimske uslove

Trebalo bi zameniti ulje i sipati vrste koje su po sastavu ređe i prilagođene su za upotrebu zimi.

Gorivo mora biti kvalitetno, a kod električnih pogona moraju se proveriti baterije i način punjenja jer to osigurava efikasan rad bez obzira na uslove.

Mora se uraditi i redovan zimski servis, a građevinska oprema upotpuniti sa zimskim dodacima, zimskim gumama, lancima itd…

Redovno održavanje opreme tokom svakog izlaska na teren

I sa svakim angažovanjem važno je pravilno održavanje građevinskih mašina, a to znači pravilno zagrevanje pre izlaska na hladnu temperaturu, ali i adekvatno odlaganje mašina u garaže ili prostor sa nadstrešnicama.

Nakon svakog angažovanja i radnog dana, bitno je pregledati mašine, očistiti od snega, leda i soli. Važno je sve postupke odraditi jer će so i sneg napraviti koroziju na mašinama.

I tokom rada na gradilištu građevinska oprema treba da se što češće koristi, aktivira i kada ne treba da se odmah odveze i skloni sa hladnoće i padavina. Tako će i funkcionisati pravilno i trajati dugo bez ikakvih problema.

Da bi sva oprema i mašine bile korisne i tokom ekstremno niskih temperatura, važno je sprovoditi sve pripremne radnje da bi one funkcionisale i pružile adekvatan učinak.

Dobra priprema i održavanje tokom zimskih meseci ne samo da će očuvati mašine, već će i obezbediti nesmetano izvođenje svih radova koji su potrebni, bilo da su poslovi na visini ili ne.

Osim svih prednosti treba naglasiti i to da će ispravne mašine biti i bezbedne po sve radnike na gradilištu što je još jedan važan faktor pri korišćenju velike građevinske opreme.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

SAB d.o.o. na 44. Međunarodnom sajamu građevinarstva

SAB d.o.o. - Jednostavna rešenja na dohvat rukeSAB d.o.o. je prva kompanija na domaćem tržištu k...

Zašto je redovan servis mašina za rad na visinama u građevini neophodan?

Sevis bilo kojih mašina je i te kako važan. Redovan tehnički pregled svakog dela se podrazu...

Električne mašine i njihove prednosti u građevinarstvu – zašto su neophodne za mnoge radove?

Druga industrijska revolucija započinje otkrivanjem motora sa unutrašnjim sagorevanjem, a on...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.