Građevinske mašine i odgovarajuća oprema za rad od izuzetne je važnosti za brojne infrastrukturne projekte. Sa kompletnom i kvalitetnom opremom građevinske firme brzo i lako mogu da obave ugovoren posao, a da pritom ispune dogovoreni rok za završetak radova. Doduše, u Srbiji je opštepoznato da se rokovi za završetak radova ne poštuju i da većina građevinskih firmi kasni sa završetkom radova. Naravno, uvek ima izuzetaka, a svi ozbiljni građevinski izvođači znaju da je kvalitetano izvođenje poslova moguće samo uz dobre i profesionalne mašine za rad na građevini.

Ako su radne mašine odgovarajuće i kvalitetne, onda se priprema terena za rad može lako uraditi, tlo se brzo može poravnati, a iskoruka materijala neće kasniti i sve će se prema predviđenom ugovoru i završiti na vreme. Međutim, da bi se pravilno popravio krov, dekorisala fasada i dopremio teren na velike visine, onda su neophodne građevinske mašine koje služe toj svrsi. Tako su telehendleri odlično rešenje, jer se koriste kako bi se težak materijal istovario ili utovario, kako bi se određeni teret podigao na visinu i tako posao lakše i brže završio.


Iznajmljivanje vs. kupovina radnih mašina


Za mnoge radove na visini neophodno je imati odgovarajuću radnu mašinu kako bi se građevinski poslovi obavili profesionalno i kvalitetno. Naravno, nisu samo telehednleri važni za rad na visinama. Pored njih se mogu koristiti i brojne druge mašine poput makazastih platformi ili dizalica, ali u zavisnosti od obima posla treba razmišljati i o upotrebi određene građevinske mašine. Tako, na primer, ukoliko je posao obiman i ako su na vidiku i drugi slični poslovi, onda su telehendleri neophodni kada se gleda dugoročno. U tom slučaju je bolje da se ova građevinska mašina kupi nego da se iznajmljuje.

No, iznajmljivanje nekada može da bude korisno, jer pojedine radne mašine mogu se koristiti za izgradnju stambenog objekta i to je to, do nekog novog projekta. E u tim slučajevima se višestruko isplati iznajmljivanje.

A koliko je važna namena građevinske mašine govori u prilog tom činjenica da se funkcija nekog stambenog objekta može neplanirano proširiti samo zahvaljujući, recimo bageru. Evo i kako. Bez dobrog temelja nema dobre kuće. Tako barem naš narod voli da kaže. A ako se prvobiti temelj neplanirano proširi, onda stambeni objekat može da dobije pomoćnu prostoriju više. Tako se pomoću bagera može iskopati jama koja može kasnije da posluži kao podrum ili kao garaža. Dobra ideja, zar ne?


Zašto su baš telehendleri neizostavni i u građevinskoj industriji?


Brojne radne mašine se koriste u građevinskoj industriji. Tako, na primer, pored bagera, buldožera, dizalica, makazastih platformi, sve veću primenu imaju i telehendleri. Teleskopski viljušakri su sve popularniji na našem tržištu, a pošto se koriste kako bi se obavio veliki broj poslova na visini telehendleri su izuzetno pouzdani i bezbedni i mogu da dostignu visinu čak i do 25 metara. Posebno se ističe jednostavna pokretljivost telehendlera, kao i dobra sposobnost manipulisanja, a posebno su pogodni i za noćni rad, jer su  veoma stabilni, lako se okreći i veoma su kompaktni.

Onda nimalo ne iznenađuje zbog čega su telehendleri postali nezamenljivi u građevinskoj delatnosti.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

SAB d.o.o. na 44. Međunarodnom sajamu građevinarstva

SAB d.o.o. - Jednostavna rešenja na dohvat rukeSAB d.o.o. je prva kompanija na domaćem tržištu k...

Kako se zaštiti od pada sa visine?

Svaki rad na gradilištu sa mašinama za rad na visini podrazumeva stroge propise za za&...

Kada je bolje kupiti, a kad iznajmiti građevinske mašine?

Nadaleko su poznati jugoslovenski neimari. Velike srpske građevinske kompanije po celom svetu su po...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.