Sevis bilo kojih mašina je i te kako važan. Redovan tehnički pregled svakog dela se podrazumeva ukoliko ste odgovorni i brinete o svemu. Obično ljudi izbegavaju redovne servise ukoliko neka mašina radi dobro ili savršeno. Međutim, može se dogoditi da vaša mašina usled nekog kvara, koji niste ni primetili, naprasno prestane da radi.

Onda ćete postavljati sebi pitanje šta bi mogao da bude problem, a da ste samo vršili redovnu kontrolu sve bi bilo u redu. Redovan servis mašina za rad na visinama može da bude u periodu od nekoliko meseci razmaka, a može da se radi čak i na godinu dana. Ono što je važno jeste da taj servis uvek imate na umu, bilo da imate mašine za rad na visininama ili mašine druge vrste.Zbog bezbednosti 

Vrlo je važno da radite redovan servis mašina za rad na visinama zbog sveukupne bezbednosti. Dakle, bezdednosti onih radnika, koji se nalaze na njima, ali i bezbednosti svih drugih. Mašine za rad na visinama nisu jednostavne i ne treba se prema njima odnositi kao prema drugim mašinama. Ove mašine za rad na visinama imaju jednu zaista značajnu ulogu i zato pre svega moraju da budu apsolutno bezbedne.

Nikako ne biste smeli sebi da dopustite taj rizik da vaša mašina za rad na visinama nije prošla određenu proveru pre nego što ste krenuli da je upotrebljavate. Čak i mala nepravilnost u radu mašine za rad na visinama može da izazove ozbiljne probleme i da ugrozi nečiju bezbednost.

Zbog uštede vremena

Ne moraju kvarovi na mašinama za rad na visini da budu ozbiljni i veliki. To mogu da budu i manji kvarovi, koji, na primer, mogu da zaustave radove. Vi to naravno ne želite da se dogodi, jer jednostavno, nemate toliko mnogo vremena. Često je u građevinskoj industriji sve isplanirano do tančina i ne bi trebalo da bude odlaganja.

Ukoliko vaša mašina za rad na visini odjednom prestane da radi ili ima problem sa nekim delom, to automatski znači da se i ostali vaši planovi pomeraju i zapravo nastaje jedna sasvim nova organizacija. Zato pre početka bilo kog posla trebalo bi da uradite servis svih mašina za rad na visinama. Kada se uverite da je to sve u redu, onda možete da započenete radove bez bilo kakve brige da će vam u ovom smislu nešto odložiti posao ili stvoriti neki dodatni problem.

Zbog uštede novca 

Što pre otkrijete kvar ili neku nepravilnost u radu na mašini za rad na visini, to će vas jeftnije koštati popravka. Dakle, ukoliko se kod majstora pojavite onog trenutka kada je mašina za rad na visini u dobrom stanju i kada ona i dalje dobro funkcioniše, ali kada postoji ipak problem, onda to znači da ćete mnogo manje platiti popravku.

Ukoliko se kod majstora pojavite sa mašinom koja je u potpunosti prestala da radi, koja ima ozbiljan kvar, sasvim je logično da će vas to više koštatiti. Pored toga, bićete duži vremenski period bez mašine ili ćete morati da iznajmite ili kupite novu mašinu za rad na visinama. Dakle, redovan servis je zato osnova.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitaj više:

Kada je dobro iznajmiti mašine za rad na visinama?

U principu mašine za rad na visima možete iznajmiti kada god su u pitanju radovi na većim i...

Bezbedno upravljanje viljuškarom 2

U prethodnom tekstu pisalo smo o bezbedonosnim procedurama i pravilima za upravljanje viljušk...

Koje sve mašine za rad na visinama postoje?

Ništa ne mora da bude tako komplikovano kao što izgleda, ukoliko se samo malo posvetit...

Preporučeni proizvodi
Visina podizanja 15,72m
Nosivost 230 kg
Težina mašine 6700kg
Visina podizanja 14.19m
Nosivost 230kg
Težina mašine 6350kg
Visina podizanja 10.97m
Nosivost 230kg
Težina mašine 7100kg
Visina podizanja 20,47m
Nosivost 230kg
Težina mašine 10455kg
Visina podizanja 11,8m
Nosivost 454kg
Težina mašine 3497kg
Visina podizanja 12,7m
Nosivost 454kg
Težina mašine 4392kg
Visina podizanja 11,68m
Nosivost 454kg
Težina mašine 2870kg
Copyright © 2017 Sab DOO. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by Web Business Solutions